Tan cerca de la vida de Santiago Roncagliolo

“No olvide su trabajo, Max. No olvide sus prioridades. De ser posible, no olvide nada. Hasta los cerezos tienen memoria. No pierda usted la suya”
Tokio. Un immens hotel, barris i carrerons desconeguts, persones que semblen autòmats i robots que semblen persones. Una convenció sobre inteligència artificial. En aquesta ciutat, Max, un treballador solitari d’una Corporació empresarial, busca un sentit que organitzi la seva vida. En aquest entorn, on la realitat es torna cada cop més confosa – el recel que desperta en els seus companys, la difícil comunicació amb la seva esposa, els efectes del jet-lag i d’un accident recent- coneix a una enigmàtica cambrera, Mai, que es convertirà en l’única persona en qui confiar.
L’autor en presenta una novel·la que combina el thriller psicològic amb la ciència ficció. Una història on els afectes, el sexe i l’amistat marquen uns personatges que no aconsegueixen comunicar-se en un món d’alta tecnologia. Un escenari misteriós i una història on allò impossible i tangible es troben.
Santiago Roncagliolo (Lima, 1975) ha viscut a Mèxic, Perú i España. És l’autor més jove guardonat amb el Premi Alfaguara per la seva novel·la Abril Rojo. La seva novel·la Pudor s’ha portat al cinema. Guionista, dramaturg, autor de llibres infantils, traductor, negre literari i periodista, en l’actualitat col·labora amb diferents mitjans de comunicació d’Amèrica Llatina i amb El País a Espanya. Consulta en el catàleg els llibres de l’autor disponibles a la biblioteca i recorda que pots reservar-los des de casa. Els llibres estan disponibles en castellà.