Dijous 20 de gener a les 19.30 h
presentació del llibre El cielo bajo los pies d’Elsa Plaza
a la Sala dels Àustries del Palau Falguera

Organització: Arxiu Comarcal del Baix Llobregat
i Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Demà dijous es presenta a Sant Feliu la novel·la d’Elsa Plaza El cielo bajo los pies (Marlow, 2009) inspirada en la vida d’Enriqueta Martí, santfeliuenca de naixement, acusada en un tèrbol cas real d’assassinats i corrupció de menors que va sacsejar la societat barcelonina de principis del segle XX.

En els darrers anys diverses novel·les s’han acostat als truculents fets protagonitzats per l’anomenada “vampira del carrer Ponent”. A més d’Elsa Plaza, altres escriptors han escrit sobre el cas d’Enriqueta Martí, una mena de Jack l’Esbudellador en versió femenina i catalana. A la secció de novel·la de la biblioteca Montserrat Roig trobareu La mala dona de Marc Pastor (La Magrana, 2008) i El misterio de la calle Poniente de Fernando Gómez Hernández (Huerga & Fierro, 2007).

Si vols saber més sobre el cas d’Enriqueta Martí et recomanem que li facis una ullada al dossier L’H Confidencial que li va dedicar la biblioteca La Bòbila de l’Hospitalet que, a més, del 31 de gener al 25 de febrer organitzarà una exposició fotogràfica sobre aquest fosc personatge.

Com a darrer apunt curiós, comentar-te que aquest cas no només ha suscitat l’interès literari, també el cinema s’ha apropat a aquesta enigmàtica figura a travès del curtmetratge Les bessones del carrer Ponent (Marc Riba i Anna Solanas), premiat com a millor curt en la darrera i recent edició dels Premis Gaudí, de l’Acadèmia del Cinema Català.