Conill amb sajolida de Joan Comasòlivas i Font

Conill amb sajolida és una apassionada reconstrucció històrica de l’inici de la fi de la pagesia al Vallès. L’expulsió, a mitjans dels anys cinquanta, d’una família pagesa de la masia en què eren masovers des de feia dècades, escombrats per l’eclosió d’una febrada urbanística que havia de transformar brutalment la fesomia del país, és el desencadenant i el fil conductor de la novel·la.
La primera incursió narrativa de Joan Comasòlivas és un fris històric minuciosament documentat i una elegia per una manera de viure que va desaparèixer sepultada per l’avidesa d’unes elits dirigents que el franquisme més profund va aconseguir llegar a la democràcia. Plena de personatges memorables, i dotada d’un ferm tremp narratiu i d’un llenguatge sumptuós, aquesta novel·la es presenta al lector senzilla, gustosa i rotunda, com un bon conill amb sajolida.
Joan Comasòlivas i Font és llicenciat en Història Moderna i Contemporània per la Facultat de Lletres de la UAB (1989); Diplomat en Estudis Superiors Especialitzats en Història Econòmica per la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials (UAB, 1991); Màster en Arxivística (UAB, 1993). Des de finals de 1997 és director de l’Arxiu Històric de Sabadell, codirector de la revista d’història Arraona i director de les col·leccions Eines de l’Arxiu (inventaris i catàlegs d’arxiu) i Quondam (treballs d’investigació històrica).
Ha publicat diversos treballs en matèria d’arxivística i ha treballat en l’edició de diversos textos històrics. El Nadal de 2003 publicà el Dietari de Francesc Gorina i Riera, pagès de Matadepera, 1841-1904.

Conill amb Sajolida és la seva primera novel·la, finalista del Premi Sant Joan Caixa Sabadell (2009) i guanyadora del Premi Ciutat de Palma Llorenç Villalonga de novel·la 2009.

Pots consultar el catàleg per veure si el llibre està disponible i si està en préstec pots reservar-lo.