Aquest cap de setmana la cartellera del CineBaix inclou dues propostes molt literàries: Pa negre i Harry Potter y las reliquias de la muerte: Parte I. Per consultar els horaris de les projeccions clica aquí.

Pa negre, dirigida per Agustí Villaronga i basada en l’exitosa novel·la de l’escriptor osonenc Emili Teixidor (1933).

Pa negre se situa en l’escabrosa postguerra, en un ambient de boira i en clau de drama fabril i rural, un drama on s’entrecreua la memòria personal i les històries, de vegades les llegendes, aplegades d’aquí d’allà. Construeix un territori mític, ubicat a la comarca d’Osona, que no és només un espai físic. És l’espai moral del nen que endevina el món adult, l’espai moral de l’adolescent, l’espai de la iniciació a la vida, als seus secrets, els seus misteris, el seu do i el dolor.

Publicada l’any 2003, és des d’ençà una novel·la molt apreciada per la crítica i pels lectors. Si vols llegir-la, la trobaràs a la biblioteca, clica aquí per accedir a la fitxa. Recorda que si està prestada la pots reservar.

La pel·lícula va arribar a les sales de cinema el passat 15 d’octubre, poc després de la seva participació al Festival de Sant Sebastià on la protagonista, Nora Navas, va rebre la Concha de Plata a la millor actriu.
Harry Potter y las reliquias de la muerte: Parte I, dirigida per David Yates i basada en l’obra de J.K Rowling.

Arriba a les pantalles de cinema el darrer lliurament de la saga Harry Potter, dividit en dues parts, aquest novembre s’estrena la primera i encara haurem d’esperar uns mesos per veure com acaben les aventures del famossíssim mag.

La britànica Joanne Kathleen Rowling (1965) va publicar Harry Potter i la pedra filosofal l’any 1997. L’èxit va ser immediat i d’abast mundial. Posteriorment, convertida ja en una de les dones més riques del món, publicaria sis lliuraments més, concloent la saga Harry Potter i les relíquies de la mort, publicada el 2007. A la biblioteca tenim tots els llibres de Harry Potter, a més d’altres llibres i articles sobre aquest personatge i dues de les pel·lícules de la sèrie.

L’any 2001 s’estrenava la versió cinematogràfica de la primera aventura: Harry Potter i la pedra filosofal, protagonitzada per Daniel Radcliffe. Posteriorment, van arribar als cinemes les adaptacions de les següents novel·les, fins a arribar a la darrera: Harry Potter y las reliquias de la muerte, que s’estrena en dos lliuraments.