El passat dimarts 16 de novembre les lectures en veu alta es van dedicar a la Joana Raspall. Aquí teniu algunes imatges:Són molts els col·laboradors de les lectures en veu alta que ens han deixat el seu homenatge a Joana Raspall. Avui us deixem el li dedica en Ramon Queralt. A més de la gran quantitat de llibres que ha publicat, la Joana i la seva poesia -generosa i propera- forma part de les vivències personals de molta gent:

Si us agrada escriure, sabreu que no tots els moments són addients per escriure. I menys si vols escriure un poema, encara que sigui senzill. Jo li vaig demanar a la Joana Raspall que li fes una petita poesia a la meva neta Ariadna. Tenia tres anys. L’hi vaig portar l’Ariadna perquè la veiés, faltava una setmana pel Nadal i em feia il·lusió oferir-li a la nena aquest present, ja que al seu col·legi tenien un llibre de poesies de la Joana Raspall, com a mostra per a la introducció dels infants en aquest món de la poesia. La vigília de Nadal la Joana em va trucar perquè anés a recollir l’encàrrec.

La Joana va fer un retrat de l’Ariadna sense pinzell ni paletes. Va quedar idèntica tal com és. […]

A la petita Ariadna

Sols he vist la teva imatge
i m’ha corprès la dolçor
del teu dolcíssim somriure
i els teus ulls plens de claror.

Per tu, petita Ariadna,
demano regals als Mags.
Sé que són molt generosos
i els agrada buidar els sacs;

en treurien, per donar-te,
nines, cuinetes, llamins,
bells llibres de coloraines…
tot un bé de Déu, de dins…

Però, veig als ulls de l’avi
un regal de més valor!
La guspira il·luminada
d’un sincer i tendre amor…

I això t’ofereixo, Ariadna;
un regal que no perdràs
i que, com més gran et
facis, més el sabràs valorar.

Amb dos petonets
Joana Raspall (Nadal 2008)