Aquest dimecres 17 de novembre a les 19 h a la Torre del Roser, en el marc de les Jornades de Tardor de la Dona, la coneguda escriptora Maite Carranza presenta la seva darrera novel·la juvenil Paraules emmetzinades, guanyadora del premi Edebé 2010, en la categoria juvenil.

Es farà una lectura dramatitzada de fragments de la novel.la amb la participació de la Mª Rosa Rodrigo i tres alumnes de l’Escola de Teatre de Sant Feliu. Pots veure més informació sobre la presentació del llibre a la pàgina personal de l’autora.

A la biblioteca trobaràs una petita exposició amb els llibres d’aquesta escriptora que si vols pots agafar en préstec. Tenim uns quants exemplars d’aquest nou llibre.

Paraules emmetzinades
Què va passar amb la Bàrbara Molina? mai no es va trobar el seu cos ni es van aconseguir proves per detenir cap culpable. Una trucada a un mòbil capgira el destí de moltes persones: el d’un policia a punt de jubilar-se, el d’una mare que ha perdut l’esperança de trobar la filla desapareguda, el d’una noia que va trair la seva millor amiga.

Paraules emmetzinades és una crònica d’un dia trepidant viscut a contrarrellotge i protagonitzat per tres persones properes a la Bàrbara Molina, desapareguda misteriosament i violentament quan tenia quinze anys. Un enigma que, després de quatre anys sense resoldre’s, es veurà sacsejat per noves claus.

Una denúncia valent dels abusos sexuals infantils, les seves conseqüències devastadores i la seva invisibilitat en el nostre món benpensant.

Maite Carranza
Llicenciada en antropologia és molt coneguda pels seus contes i novel·les infantils i juvenils. Resideix des de fa molts anys a Sant Feliu de Llobregat. També és guionista de televisió i imparteix cursos d’escriptura de guió a la Universitat.
Va ser professora de batxillerat durant la dècada dels 80 i va iniciar-se en el món de la literatura al 1986 amb Ostres tu, quin cacau!, una novel·la juvenil exitosa que va rebre el premi de la Crítica. Ha publicat una quarantena de llibres entre els que destaquen Frena, Càndida, Frena!, Maurici Serrellsuat o Vols ser el nòvio de la meva germana? i d’altres més recents i de gran èxit com la trilogia fantàstica de LA GUERRA DE LES BRUIXES (El clan de la lloba, El desert del gel i La Maledicció d’Odi). Ha guanyat els Premis Folch i Torres 1986, Crítica Serra d’Or 1987, Joaquim Ruyra 1989, EDEBÉ 2002 i Protagonista Jove 2006, EDEBÉ 2010. Ha estat traduïda a l’anglès, el francès, l’alemany, l’holandès, el portuguès, l’italià, el grec, l’eslovac, el coreà i l’hongarès. A més d’escriure per a nens i joves ha estrenat teatre i ha publicat novel·la per a adults.