Es llegeixen menys diaris i revistes a les biblioteques? Amb aquest títol començava una notícia publicada el passat 29 de juny al bloc de les biblioteques públiques de Catalunya. Davant la competència entre la premsa digital i la premsa en paper, es remarcava l’èxit del programa de subscripcions gratuïtes a diaris i revistes per als nois i noies de 18 anys. En els tres anys de programa més de 51.000 catalans han triat entre una oferta de 80 títols. El 2010 es van rebre un 25% més de peticions que els anys anteriors (el passat 25 de juny era la data límit per fer la sol·licitud).

S’arribaran a acabar els diaris? va ser el debat de novembre del Club d’opinió de la biblioteca. T’oferim el text complet de la conferència d’Antonio Franco Estadella on es comentava que la competitivitat entre la premsa en paper i la premsa digital també passa pel periodisme d’investigació i de qualitat, més enllà de si els continguts són digitals o no, gratuïts o de pagament.

Ara, s’haurà d’anar observant si a les biblioteques constatem un creixement o decreixement en la consulta de les revistes i diaris.