Contes de la lluna absent de Monika Zgustová
Aquest recull de contes gaudeix del premi Mercè Rodoreda 2009, un dels premis de narrativa curta més prestigiosos del país. Són històries de temàtica amorosa amb personatges que es mouen a l’entorn de la música, la literatura i les arts en un seguit d’escenaris que porten al lector de Praga a Nova York, passant per Bòsnia i Barcelona. Deixem que sigui l’autora mateix que ens parli del seu llibre…

http://www.sies.tv/embed/player.swf

Sies.tv

Monika Zgustová va néixer a Praga. Als anys setanta estudia literatura comparada als EUA i als anys vuitanta estableix la seva residència a Barcelona. Ha traduït més de quaranta llibres del txec i del rus al català i al castellà (autors com Hrabal, Hasek, Havel, Kundera, Dostoievski), per les quals ha rebut nombrosos guardons com el Premi Ciutat de Barcelona i el Premi de les Lletres Catalanes entre d’altres. És coautora del diccionari rus-català. Ha escrit una biografia de Hrabal, Els fruits amargs del jardí de les delícies (1996), una obra de teatre, Les aventures del bon soldat Svejk (2005), i les novel·les La dona dels cent somriures (2000), Menta fresca amb llimona (2002), La dona silenciosa (2005), Jardí d’hivern (2009). La seva obra s’ha traduït a nou idiomes.

Consulta les obres que tenim disponibles d’aquesta autora i recorda que també pots reservar-les des de casa.