El que el dia deu a la nit de Yasmina Khadra

L’amor per una mateixa noia, l’amor per un mateix país: El que el dia deu a la nit recrea les passions devoradores i extremes de què es feta la història.

Algèria, 1930: Younes només té nou anys quan el seu pare decideix confiar la seva educació a una famíla benestant. Convertit ara en Jonàs, Younes viurà una infància i adolescència plena al costat dels seus nous amics colons francesos. L’arribada al poble d’una noia, Emilie, posa a prova l’amistat entre els nois. Enmig d’una Algèria immersa en una guerra sagnant, el jove Younes haurà d’afrontar un dilema difícil: incapaç de destruir els lligams d’una amistat excepcional, tampoc no està disposat a renunciar als valors que els seus ancestres li han inculcat: l’orgull, el respecte profund per les seves arrels, la fidelitat absoluta a la paraula donada.

Yasmina Khadra (Kenadsa, Sahara algerià, 1955), pseudònim de Mohamed Moulessehoul, és excomandant de l’exèrcit algerià i actualment dirigeix el Centre Cultural algerià de França. Es celebrat arreu del món com un escriptor de primer ordre amb novel·les com Les orenetes de Kabul (2002), L’atemptat (2005) o Les sirenes de Bagdad (2007). En aquesta nova novel·la ens ofereix una obra generosa i valenta sobre l’atroç dislocació de dues comunitats enamorades d’un mateix país. Una novel·la de dimensions universals que ha estat considerada el Millor Llibre de l’Any a França per la prestigiosa revista Lire.

Recorda que si aquest llibre està en préstec, pots fer una reserva a través del catàleg en línia.