El 26 de juny l’escriptora Anna Tortajada va visitar la biblioteca Montserrat Roig. Unes 25 persones van assistir a la seva xerrada al voltant de la realitat de les dones afganeses i saharauis, que Tortajada ha descrit als seus llibres El crit silenciat i Filles de la sorra.

L’escriptora va parlar de les seves vivències personals en els viatges que va fer a l’Afganistan i als campaments saharauis del desert algerià, alhora que denunciava la situació de repressió, persecució i pobresa que pateix la dona en aquests contexts, i explicava la seva lluita col·lectiva per sobreviure en un entorn advers i per millorar les condicions de vida de les seves filles i nétes.


Tot i que la xerrada va estar oberta a la participació de tothom, la visita de l’escriptora es va emmarcar en el club de lectura, la trobada literària que mensualment organitza la biblioteca i que, de tant en tant, rep la visita d’algun autor o autora que comparteix una estona amb els seus lectors.